Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

NiP-ovi Delić i Hrnjić preuzeli dužnosti: Imamo obavezu da ministarstva otvorimo prema javnosti

Svečanom primopredajom dužnosti ministara stare Vlade Federacije, premijeru i novom sazivu Vlade FBiH danas su i zvanično novi ministri preuzeli svoje dužnosti u Vladi.

Novi saziv Vlade čine i dva ministra Naroda i Pravde, Adnan Delić, ministar za rad i socijalnu politiku i Kemal Hrnjić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, objavio je NiP.

Ministri Delić i Hrnjić sastali su se sa prethodnim ministrima iz resora. Tokom susreta razgovarali su o aktuelnostima u ova dva ministarstva. Iskoristili su priliku upoznati se sa svimeonim što spada u resor i nadležnosti ovih ministarstava.

Ministar za rad i socijalnu politiku Adnan Delić zahvalio se svom prethodniku gospodinu Veski Drljači na iscrpnim informacijama.

Potom se sastao i sa članovima Kabineta, a potom i svim uposlenicima Ministarstva za rad i socijalnu politiku, objavio je NiP.

“Mi od danas imamo obavezu da ovo ministarstvo učinimo potpuno otvorenim prema svim našim korisnicima i prema javnosti. To je naš princip rada koji nastavljamo i na federalnom nivou.

Ja sam se već ukratko upoznao, kroz razgovor s ministrom Drljačom, o aktivnostima koje je Ministarstvo realiziralo i koje su u toku realizacije. Sve pozitivne prakse nastavljamo, a svako pokrećemo i dosta novih”, izjavio je ministar Delić.

Ministar Hrnjić također je preuzeo dužnost od svog prethodnika Šemsudina Dedića, nakon čega je i obišao sektore u okviru svog ministarstva.

“Nakon što smo danas i službeno preuzeli dužnost Federacija Bosne i Hercegovine je konačno dobila Vladu koja je opredijeljena da radi na reformskim procesima u cilju rasta životnog standarda građana i razvoju društva u cjelini.

Svjesni svoje odgovornosti pred nama je izazovan period koji zahtijeva predan i transparentan rad, te donošenje odluka u korist svih građana i napretka Federacije Bosne i Hercegovine. Predugo smo stajali u mjestu, nemamo vremena za gubljenje”, izjavio je ministar Hrnjić.

Raport.ba