Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Noćas nam se vraća snijeg, na planinama će pasti i do 40 centimetara

Snijeg se u Bosnu i Hercegovinu vraća tokom noći sa subote na nedjelju, najavljuju hidrometeorolozi.

U nedjelju nas čeka oblačno vrijeme sa padavinama. U jutarnjim satima na istoku, jugoistoku i jugozapadu Bosne se očekuje kiša, koja će postepeno preći u susnježicu i snijeg. U ostatku Bosne snijeg, a u Hercegovini kiša, pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu zemlje obilnije padavine. Visina novog snježnog pokrivača očekuje se između 5 i 20, u planinskim područjima između 30 i 40 cm.

Jutarnja temperatura zraka od -2 do 2, na istoku, jugoistoku i jugozaopadu Bosne od 4 do 10, a u Hercegovini do 14 °C. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje od 10 do 16 °C.

U ponedjeljak u Bosni povremeno će padati snijeg, a u Hercegovini slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 8, a dnevna 0 do 4, na jugu do 10 °C.

U utorak u jutarnjim satima i tokom prijepodneva u Bosni u nizinama prolazna kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 6, na jugu zemlje do 13 °C.

U srijedu u Bosni u nizinama povremeno kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 8, dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 10 do 16 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Vijest Noćas nam se vraća snijeg, na planinama će pasti i do 40 centimetara se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus