Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Nova drama u državnom zatvoru: Matković se pokušao zbosti olovkom u vrat

Nova drama odvila se u Državnom zatvoru u Vojkovićima. Naime, kako nam je rečeno Milan Matković se ponovo pokušao povrijediti. Ovog puta ni manje ni više nego olovkom.

Kako je Raportu pojašnjeno Matković se olovkom pokušao zbost u vrat, ali nije bilo težih povreda. Odmah mu je ukazana ljekarska pomoć. Nalazi se u stacionaru.

Narkosbos iz Trebinja je na ovaj način htio da izbjegne ispitivanje tužilaca.

Podsjetimo, Milan Matković, kao i još neke osobe koje su uhapšene po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine zbog trgovine narkoticima, a koje se trenutno nalaze u pritvoru u Državnom zatvoru u Vojkovićima, nedavno su stupili u štrajk. Također, Matković je sam sebi nedavno zašio usta.

Podsjetimo, Milan Matković je uhapšen u julu u Trebinju prošle godine, a dovodi se u vezu sa međunarodnim krijumčarenjem velikih količina kokaina, pripremama likvidacija, kao i sa drugim krivičnim djelima u BiH, zemljama regiona, Evropske unije i u prekookeanskim zemljama.

Pripadnici SIPA-e su s Matkovićem uhapsili još i Vasilija Stjepića, Mitra Blagojevića, Miroslava Čaliju i Dražena Šinikovića.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je za Matkovića navelo da se protiv njega vodi više krivičnih postupaka u različitim državama.

Njega i njegovu grupu razotkrile su komunikacije kroz Sky i Anom aplikacije, a akciju vodi Tužilaštvo BiH.

Raport.ba