Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Novalić kaže da SDA ostaje na vlasti: Nisam čovjek percepcije poput Konakovića

Fadil Novalić, trenutni premijer Federacije BiH u posljednje vrijeme koristi svaku priliku da priča o ekonomskoj stabilnosti ovog entiteta. On tvrdi da je napravio ekonomsko čudo FBiH. Međutim, očito samo građani ne vide korist od tog čuda, ali dobro. Također, kazao je kako SDA ostaje na vlasti.

Novalić tvrdi da ima najveći proračun, što je odraz ekonomskog rasta Federacije.

“Budžet je za milijardu i 700 veći i iznosi nekih šest milijardi i 720 miliona KM”, kazao je premijer FBiH.

U intervju koji prenosi Fena, između ostalog, Novalić je govorio i rasterećivanju oporezivanja plaće. I u tom pitanju naglašava kako ekonomija sada bolje stpji nego 2018. godine.

Dodaje kako su se prilike poboljšale te da su se budžeti poboljšali unatoč krizama koje su na spohodile i mi smo sračunali da više ravnoteža nije tamo gdje je bila 2018.

Također, smatra da je formiranje vlasti na državnom nivou jednostavnije nego na federalnom.

 “Na Federaciji je izvor formiranja vlasti Dom naroda. Na razini Federacije SDA će morati biti u vlasti zato što ima i najveći izborni rezultat. I zato što ima predviđene mehanizme da mora participirati u vlasti. SDA ostaje na vlasti. SDA komunicira sa svima, čak i sa članovima Osmorke. I javno mnijenje se okreće protiv koncepta davanja svega drugim stranama”, kazao je Novalić u Rezimeu. 

Za kraj naglašava da nije čovjek percepcije “poput Elmedina Konakovića”, prenosi Federalna.ba.

Raport.ba