Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Novi direktor Turističke zajednice KS je Haris Fazlagić

Na mjesto direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo došao je Haris Fazlagić. Ovu informaciju na svom zvaničnom Facebook profilu potvrdio je Kenan Magoda, bivši direktor. Fazlagić je također član SDP-a.

“Neka je sretno. Istinski sam sretan što će Visit Sarajevo u narednom periodu biti u odličnim rukama. Hvala mojim kolegama na predivnih 20 mjeseci rada”, napisao je Magoda.

Podsjetimo, Kenan Magoda podnio je u januaru ostavku na mjesto direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Kaže da je to uradio prvog radnog dana u 2023. godini. Naglašava da je to u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa, jer je na Općima izborima 2022. izabran i za zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo kao kandidat SDP-a.

“Na Općim izborima 2022. birači su mi dali mandat da zastupam njihove interese u Skupštini Kantona Sarajevo. Prihvatio sam taj odgovoran zadatak. Kratko vrijeme sam istovremeno obavljao i funkciju predsjednika Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Prvog radnog dana u 2023. godini sam podnio ostavku u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, što je i u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa.

Moja namjera je svakako bila da ponesem ostavku u Turističkoj zajednici KS čim se za to ukaže prilika. Ostavku nisam ranije podnio kako ne bih ugrozio implementaciju finansijskog plana i programa rada za 2023. godinu.

Time bi ujedno bio ugrožen proces rada cijele Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Uradio bih to i odmah po preuzimanju mandata u Skupštini KS ali bih time u opasnost doveo projekte koji su bili u toku. Ovo se posebno odnosi na aktivnosti turističke promocije Sarajeva i organizaciju dočeka Nove godine. Turistička posjeta Sarajevu je oborila sve rekorde i na to smo jako ponosni”, napisao je nedavno.

Raport.ba