Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Objavljena prognoza za naredna tri dana: Spremite kišobrane, na planinama moguć snijeg

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica -2 stepena, Ivan Sedlo 3, Sokolac 4, Livno 5, Bihać, Sarajevo, Tuzla i Zenica 7, Banja Luka, Doboj, Gradačac, Sanski Most i Zvornik 8, Bijeljina, Mostar, Prijedor i Široki Brijeg 9, Neum 11, Trebinje 18 stepeni. Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za 5 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskovima. Na vrhovima planinana je moguć slab snijeg. Vjetar slab istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna od 8 do 14, u Hercegovini i na sjeveroistoku Bosne do 17 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine uglavnom tokom poslijepodneva i u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni.

U ponedjeljak vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 17 stepeni.

U utorak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 10 do 16 srtepeni.

I srijeda će biti pretežno oblačna sa lokalnim pljuskovima. Prema kraju dana prestanak padavina. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 12, na jugu do 14, a dnevna od 9 do 14, na jugu do 18 stepeni.

Raport.ba