Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Od sutra tramvaji voze od Ilidže do Čengić Vile

Od sutra tramvaji voze od Ilidže do Čengić Vile. Saopćeno je ovo na zvaničnoj Facebook stranici Vlade Kantona Sarajevo. Naime, kako su pojasnili od sljedeće sedmice počinju radovi na drugoj cjelini tramvajske pruge.

“Tramvajski saobraćaj u Sarajevu će se od sutra odvijati na relaciji Ilidža-Čengić Vila, radi početka radova na drugoj funkcionalnoj cjelini izgradnje tramvajske pruge. Radovi na izgradnji tramvajske pruge od Čengić Vile do Marijin Dvora počinju sljedeće sedmice. Tramvaji će saobraćati od Ilidže do Čengić Vile, a od Čengić Vile do Baščaršije saobraćat će autobusi. Koji će na toj relaciji mijenjati tramvaje.

Uz dosadašnje linije do Baščaršije koje voze iz Hrasnice i sa Dobrinje, građanima će biti na raspolaganju dodatnih 12 autobusa koji će saobraćati na relaciji Čengić Vila – Baščaršija. Kao i šest autobusa na relaciji Čengić Vila – Skenderija. Te po jedan autobus na relaciji od Željezničke stanice do Baščaršije i Čengić Vile. Kuponi će važiti kod oba prevoznika, a prevoznici će objaviti red vožnje tramvaja i autobusa”, navedeno je u saopćenju.

Podsjetimo, rekonstrukcija pruge od Ilidže do Čengić Vile je počela krajem augusta prošle godine. Sada kreće rekonstrukcija od Čengić Vile do Marijin Dvora. Radovi koštaju više od 20 miliona eura, a novac je osiguran kreditom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Rok za završetak potpune rekonstrukcije je dvije godine.

Izvođač radova je konzorcij kineskih kompanija China Shandong International Economic&Technical Cooperation Group Ltd. i China Railway No.10 Enginerring Group.

Raport.ba