Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Održana konstituirajuća sjednica kolegija Skupštine BPK

Predsjedavajući Skupštine Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Muradif Kanlić (SBB), nakon što je jučer i zvanično preuzeo ovu funkciju, danas je sazvao konstituirajuću sjednicu kolegija kantonalnog parlamenta.

– U skladu sa rokovima Skupštine BPK Goražde, danas sam sazvao sjednicu kolegija koji će činiti predstavnici stranaka sa dva i više poslanika, kao i mješoviti klubovi odnosno savezi više stranaka. Kolegij je konstituisan čime smo ispoštovali i taj rok – kazao Kanlić.

Napomenuo je da će nastavak konstitirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde biti zakazan nakon što od CIK-a BiH stignu ovjerene liste kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH

– Ostalo je još da okončamo proces izbora delegata za Dom naroda. Mi smo prošle sedmice kandidatske liste uputili prema CIK-u i sada čekamo da se vrate. Nadamo se da će to biti tokom ove sedmice, nakon čega ćemo sazvati nastavak sjednice. Poznato je da sam na prijedlog stranke Novi početak imenovao i mandatara Edina Ćulova i očekujemo da će i on ubrzo predložiti sastav buduće Vlade BPK Goražde – kazao je predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde.

Vijest Održana konstituirajuća sjednica kolegija Skupštine BPK se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus