Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Oglasila se Sebija Izetbegović. Opet tvrdi da joj ‘nestaju’ dokumenti i da ima ‘besprijekornu akademsku karijeru’

Nakon što joj je poništeno zvanje magistra nauka ponovo se oglasila Sebija Izetbegović.

Ona idalje kuka kako se radi o političkoj odluci, a ne iznosi niti jedan dokaz da ima diplomu magistra medicinskih nauka.

“Povodom Odluke, koju je danas donio Senat Univerziteta, ističem da se radi o odluci koja je isključivo motivisana političkim razlozima. U samoj odluci nije dato bilo kakvo obrazloženje o dokazima i činjenicama koje su utvrđene u postupku koji je prethodno vođen, jer objektivno sagledavanje činjeničnog stanja ne bi dalo osnov za donošenje ove odluke”, navela je ona ne osvrćući se na to da niko nigdje ne može pronaći njenu diplomu.

Što se tiče konstatacije Senata UNSA da nema dokaza da je Sebija uopće položila ispite, ona ponovo kao dokaz uzima indeks čiju vjerodostojnost ne može potvrditi onaj ko ga je navodno izdao – Medicinski fakultet u Zagrebu.

“U indeksu koji posjedujem evidentirani su položeni predmeti, ocjene i datumi polaganja, kao i potpisi profesora za svaki položeni predmet. Indeks nisam dala Komisiji, jer se pokazalo da su pojedini značajni dokumenti iz službenih evidencija i dosijea nestali za vrijeme trajanja postupka, iako su ranije postojali i bili evidentirani. Osnovano sam odbila predaju originalnog indeksa, da bih izbjegla mogućnost da i indeks, koji je izuzetno značajan dokaz, bude uklonjen i eventualno uništen.

U toku sutrašnjeg dana, odazvat ću se nalogu Suda i Sudu odnosno Tužilaštvu predati originalan primjerak indeksa”, navela je.

Kaže da je odluka Senata ‘očigledan politički obračun’, a inicijatori su ‘pojedini bivši funkcioneri SDA koji su došli u konflikt sa politikom SDA, zbog svojih osobnih ambicija’.

“Uvjerena sam da će, u postupcima koji budu vođeni pred nadležnim sudovima, biti dokazana i utvrđena nezakonitost Odluke Senata i razotkrivena politička pozadina takvog postupka. Radi se o protupravnom aktu, čiji je isključivi cilj da me kompromituju u javnosti i dovedu u pitanje moju besprijekornu akademsku karijeru”, kaže Sebije Izetbegović.

Raport.ba