Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Oglasilo se Tužilaštvo BiH o Denisu Stojniću

Nakon višesatnog ispitivanja osumnjičenog Denis Stojnića, oglasilo se i Tužilaštvo BiH. Naime, oni u svom zvaničnom saopćenju navode kako je predložen kućni pritvor za Denisa Stojnića.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

“Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uputio je prema Sudu BiH prijedlog najstrožijih mjera zabrane –kućni pritvor za osumnjičenog Denisa Stojnića.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog kaznenog djela primanja nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem. To je iz članka 219. Kaznenog zakona BiH.

Mjere zabrane također uključuju i zabranu kontaktiranja i sastajanja s određenim osobama povezanim s predmetom.

Mjere zabrane i kućnog pritvora ocjenjene su dovoljnim za neometano provođenje istrage koju vode tužiteljstvo i pratnerske policijske agencije”, saopćilo je Tužilaštvo BiH.  

Podsjetimo, Denis Stojnić je uhapšen prije nekoliko noći. On je nedjelju navečer predat u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Kako je Raport sinoć pisao Stojnić je inače blizak brojnim policijskih i paraobavještajnim strukturama, u kojima sad, vjerovatno vlada strah.

S obzirom na to da je Stojnić izašao uz deal sa Tužilaštvom, panika je vjerovatno poprimila šire razmjere jer se oni koji imaju oraha u džepovima pitaju koliko je Stojnić ispričao i koga je sve spomenuo.

U prilog tome govori i podatak koji je Raportu nezvanični potvrđen. Naime, tokom privođenja Denisa Stojnića, bio je prisutan i njegov brat Dado. Njega je uporno, bez prestanka, zvao jedan visokopozicionirani pripadnik sigurnosnih agencija. Međutim, Dado Stojnić nije se javljao, jer su ga navodno upozorili i pripadnici MUP-a da se ne javlja dok su u službenim prostorijama.

Raport.ba