Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Otkrivena uloga Bosanke u likvidaciji Eskobara

Državljanka Bosne i Hercegovine Azra Š. (21) uhapšena je sinoć u Sarajevu zbog sumnje da je pomagala u likvidaciji Ranka Radoševića Eskobara (54) iz Nikšića.

Međunarodna potjernica raspisana je i za njenim drugom zbog učestvovanja u ubistvu, prenosi Blic.

Pomagali u ubistvu Eskobara

Ona se sumnjiči da je u Kraljevu (Srbija) ukrala Golf 4 kojim su se dovezli Luka V. (35) i Stefan Z. (28) na pumpu u Rušnju. Tu su sa sedam hitaca usmrtili Eskobara, saznaje Telegraf.

On je umro svega 20 minuta kasnije.

U subotu je policija uhapsila maloljetnicu zbog sumnje da je pomagala u ubistvu. Nakon saslušanja Viši sud u Beogradu odredio joj pritvor do 30 dana.

Sumnja se da je ona bila ta koja je sa Lukom i Stefanom namamila Ranka da dođe i pogleda automobil koji su prodavali. U ponedjeljak u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su Luka i Stefan. Oni su se branili ćutanjem.

Podsjećanja radi, Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je u ponedjeljak istragu protiv četiri osobe.

One su osumnjičene za učešće u ubistvu Radoševića u kafiću na benzinskoj pumpi u naselju Rušanj 9. marta ove godine.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa po jednim krivičnim djelom Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija istraga je pokrenuta protiv Stefana Z. iz Lebana i Luke V. iz Kraljeva.

Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R. On je usljed zadobijenih povreda preminuo u 11:32 sata.

Pucali iz pištolja

Također se terete da su pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću.

Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić.

R.R. je pobjegao u kafić. Za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usljed čega je oštećeni pao na pod.

Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu.

Nakon toga su obojica osumnjičenih pobjegli s lica mjesta automobilom Golf 4. Vozilo su u naselju Petlovo brdo zapalili. Potom su se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu.

Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog djela, prenosi Blic.

Raport.ba