Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Otvoren prvi ovogodišnji humanitarni bazar Udruženja Pomozi.ba

Udruženje Pomozi.ba danas je organiziralo prvi ovogodišnji Humanitarni bazar u prostorijama tog udruženja na Čengić Vili.

Glasnogovornica Pomozi.ba Maja Arslanagić kazala je da posjetitelji, kao i ranijih godina, po vrlo niskim cijenama mogu kupiti polovnu i novu odjeću i obuću, kao i posuđe, kućanske aparate, knjige, igračke i još mnogo toga.

– Cijene će biti simbolične kako bi svi posjetioci mogli kupiti nešto za sebe i drage ljude, a osim kupovine pomoći mogu i donacijom stvari koje se mogu koristiti za naredne prodajne bazare – kazala je.

Cilj je, dodala je, da prikupe sredstva za pomoć ljudima koji žive na rubu siromaštva te da animiraju ljude da urade nešto korisno i dobro.

– Ukoliko imate nešto što vam kući samo skuplja prašinu i zauzima prostor, donesite na bazar, jer će se baš to možda nekome drugom svidjeti i poslužiti mu. Sav prihod od prodaje na bazaru namijenjen je našim oboljelim i socijalno ugroženim korisnicima – kazala je Arslanagić.

Uposlenici Udruženja će i tokom ovog bazara imati podršku mladih volontera.

Humanitarni bazar je otvoren dana do 17.00 sati u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8.

Vijest Otvoren prvi ovogodišnji humanitarni bazar Udruženja Pomozi.ba se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus