Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

PDP se počeo osipati. Na sjednici pljuštale ostavke i čini se da će se to nastaviti

Više funkcionera PDP iz istočnog dijela RS podnijelo je na današnjoj sjednici Glavnog odbora PDP ostavke na sve stranačke funkcije i napustilo partiju, javlja Srna.

PDP su napustili predsjednik Opštinskog odbora PDP Pale Igor Tošić, bivši generalni sekretar partije Miroslav Brčkalo, bivši potpredsjednik PDP Dragiša Delić, bivši načelnik opštine Rudo Rato Rajak i načelnik opštine Kotor Varoš Velimir Sakan.

Razlog za napuštanje stranke je, kako kažu, neprihvatanje dvodecenijskog poraza na opštim izborima. Isto tako, ne preuzimanje odgovornosti Predsjedništva stranke, kao i dugogodišnji lični interesi pojedinaca koji su ideju i program stranke prilagođavali isključivo nekolicini ljudi okupljenih oko banjalučki kruga.

Ostavke su danas podnijeli i članovi Glavnog odbora PDP iz drugih dijelova RS. A, kako tvrde sada već bivši članovi PDP-a očito je da će se osipanje stranke nastaviti i u narednim danima.

Dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora PDP Pale Igor Tošić naveo je da njegova odluka da podnese ostavku na sve funkcije u stranci, ali i na članstvo nije donesena preko noći, nego na bazi duže analize.

Predsjednik stranke Branislav Borenović poslije sjednice je kazao da nema govora o raspadu ili raskolu unutar stranke. On je prvenstveno govorio o sukobu na relaciji Jelana Trivić – Draško Stanivuković.

Međuti, Borenović nije spominjao brojne ostavke koje su očito pljuštale.

Raport.ba