Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Pirić “poklonila Novalića” Karamatiću

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj se raspravljalo o budžetu, prekinuta je. Javnost je mogla čuti dosta čudnih izjava, a zastupnica Elzina Pirić odlučila je da tokom svog izlaganja “pokloni premijera FBiH Fadila Novalića” svom kolegi Mariju Karamatiću.

Na samom početku čestitala je kolega uz zdravicu:

“Da imamo puno manje pauza nego u prethodne četiri godine”.

“Ne razumijem ovu nervozu i tendenciju prenošenja neke nervoze kada ovaj budžet usvajamo vremenski mnogo ranije nego svih prethodnih osam godina. Usvajali smo u 11, 12. Nema potrebe za nervozom. Kolega Karamatiću, ja vam poklanjam premijera Federacije Fadila Novalića s obzorim da je iz Tuzlanskog kantona i mi smo u zadnjih osam godina kažnjeni što je premijer FBiH. Stao nam je Termoblok VII, pa I, nemamo milimetra autoputa, brze ceste, treće trake… Imamo dio tunela prema Karauli, ali moram vam kazati, kako mi u rudarskom sektoru kažemo, evo godinu dana mu nije trebalo da ga ruč odnese, to je klizište. Uvaženi premijer osam godina kaže ovo je istorijski budžet. Mi svake godine, meni je ovo deveti, usvajamo istorijski budžet. Za mene je ovo najgori budžet jer je ovaj rast nažalost s leđa naših građana”, kazala je Pirić.

“Ovaj budžet ni David Copperfield ne bi ovako napravio. Očekujem u septembru, po peti put presijecanje vrpce za HE Vranduk”, dodala je.

Vijest Pirić “poklonila Novalića” Karamatiću se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus