Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Počelo dekorisanje sarajevskih ulica uoči obilježavanja Dana nezavisnosti BiH

Ekipe KJKP “Park” zadužene za dekorisanje sarajevskih ulica od jutros su na terenu, postavljajući zastave Bosne i Hercegovine uoči obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.

– Radovi postavljanja državnih zastava u toku su na dvije lokacije. Postavljanje zastavica nanizanih na sajle trenutno jedna ekipa realizira u najfrekventnijem dijelu ulice Maršala Tita, od Vječne vatre do Trga djece Sarajeva. U pitanju je montaža nosivih sajli na kojima je nanizano nekoliko stotina manjih zastava naše države. Taj posao izvršava se iz krana auto korpe na visini nešto manjoj od 10 metara, a pješačka zona ove ulice već ima svečarski izgled. Druga ekipa zadužena je za postavljanje zastava u postolja koja se nalaze na stubovima javne rasvjete duž glavne gradske saobraćajnice – kazala je Feni stručna saradnica za informiranje KJKP “Park” Aldijana Hamza.

Radovi, koji se također izvode iz krana auto korpe izvršavaju se na potezu od Velikog parka, odnosno ulicom Maršala Tita, a obuhvataju i stubove rasvjete na svim većim raskrsnicama duž ulica Zmaja od Bosne, Džemala Bijedića, te Bulevarom Meše Selimovića, uz saobraćajnice u oba pravca.

Zastave Bosne i Hercegovine bit će istaknute i u Obali Kulina bana, te u blizini Vijećnice.

Dekorisanje sarajevskih ulica zastavama aktivnost je koju preduzeće “Park” provodi u okviru Programa koji se realizira u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Zastavice na sajlama ekipa Parka postavit će i u ulici Ferhadija, u pješačkoj zoni.

– Državne zastave povodom 1. marta postavljene su i u vogošćanskim najprometnijim ulicama, a uz njih postavljene su i zastave Općine Vogošća, jer je ova općina obilježila i godišnjicu od reintegracije. Radove u Vogošći preduzeće Park izvršilo je u dogovoru i saradnji sa Općinom Vogošća – kazala je Hamza.

Zastave na sarajevskim ulicama bit će istaknute do druge polovine naredne sedmice, odnosno sve dok bude trajalo obilježavanje svih najavljenih događaja posvećenih obilježavanju Dana nezavisnosti BiH. 

Raport.ba