Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Počelo suđenje za ubistvo sarajevskih policajaca, optuženi negirali krivicu

Pred sutkinjom Kantonalnog suda u Sarajevu Melikom Murtezić, danas je održano ročište povodom izjašnjenja o krivici u predmetu protiv trojice optuženih za ubistvo policijskih službenika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Optuženi Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković negirali su krivicu za počinjen zločin u srajevskom naselju Alipašino Polje.

Predmet će biti proslijeđen Vijeću na suđenje.

Optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje oko 4:20 sati, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su se nalazili u policijskom automobilu.

Policijski službenici su ubijeni, tako što je Adis Šehović od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je nekoliko sati nakon podlegao povredama.

Neki dokazi su protkrijepljeni i podacima iz aplikacija Sky i Anom, koje je pribavilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo putem međunarodne pravne pomoći, tačnije, pravosudnih organa Sjedinjenih Država i Francuske.

Vijest Počelo suđenje za ubistvo sarajevskih policajaca, optuženi negirali krivicu se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus