Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Počeo Advent u Mostaru, Kordić: Šaljemo lijepe poruke iz Mostara

Paljenjem prve adventske svijeće i koncertom duhovne muzike u nedjelju navečer ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače je počeo Advent u Mostaru, a Mostarce i njihove goste i ove godine očekuju brojni sadržaji.

Nakon paljenja prve svijeće i nastupa Hrvatske glazbe Mostar, Limenog orkestara HKUD-a Seljačka sloga Trebižat te Osnovne škole Ivana pl. Zajca u Kosači je uslijedio koncert duhovne muzike sestara Husar.

“Sretni smo što ulazimo u adventsko vrijeme, četiri adventske nedjelje, četiri adventske svijeće. Tradicionalno šaljemo fine univerzalne poruke – vjera, nada, ljubav, radost, mir. Tako da nam predstoji jedan lijepi mjesec u kojem ćemo se, nadam se svi zajedno, družiti i slati lijepe poruke iz Grada Mostara”, poručio je tom prigodom mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Dodao je kako se Grad i ove godine potrudio da svojim građanima i gostima ponudi brojne programe. Te da očekuje veći odaziv turista nego lani.

“Veselim se Adventu i pozivam sve ljude dobre volje iz Mostara i šire da nam se pridruže”, kazao je Kordić.

Također je napomenuo kako je Advent u Mostaru dijelom i turistički događaj koji upotpunjava sadržaj u Gradu zimi.

“Inače, smo ljetna destinacija, no pokušavamo i kroz ovakve događaje da privučeno dodatne goste”, ocijenio je Kordić.

Adventske kućice će ove godine osim na Šetalištu biti smještene dijelom i u Gradskom parku. Građani će ih moći posjetiti već od 4. decembra te uživati u gastronomskim delicijama i prigodnoj blagdanskoj ponudi.

Muzičku dio programa koji počinje 15. decembra koncertom Ivana Zaka, ponudit će čak 44 različita sadržaja i bit će najbogatiji do sada.

Raport.ba