Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Počeo protest opozicije u RS kod zgrade RTRS-a

U organizaciji opozicionih stranaka u Banjoj Luci večeras je počeo protest opozicije u RS i okupljanje građana kod zgrade Radio-televizije Republike Srpske (RTRS).

Iz opozicionih stranaka prethodno je najavljeno da se protest organizuje kako bi izrazili nezadovoljstvo neobjektivnim izvještavanjem javnog servisa.

Jelena Trivićeva, kandidatkinja PDP-a za predsjednika RS-a na Općim izborima održanim 2. oktobra rekla je da je zahtjev RTRS-u za objektivno izvještavanje kao i da “prestanu etiketirati sve ljude koji drugačije misle od režima”.

Ona je rekla i da protesti opozicije neće stati. A da je njihov zahtjev i rad pravosuđa i procesuiranje onih koji su učestvovali u krađama na izborima.

“Uprkos negativnoj odluci Suda i CIK, borba mora da se nastavi”, objavila je danas Jelena Trivić na društvenim mrežama pred protest opozicije u RS.

Ona je dodala da će se boriti protiv “korumpirane pošasti”. Kao i da će odgovorne za izbornu krađu kad-tad stići kazne.

Počeo protest u Banjoj Luci / Foto: AA

PDP i Jelena Trivić u izbornoj noći proglasili su pobjedu nad protivkandidatom iz SNSD-a Miloradom Dodikom. Kasnije je pobjedu proglasio i Dodik, a prema rezultatima izbora on je dobio veći broj glasova.

Opozicione stranke su u Banjoj Luci tokom oktobra u dva navrata održale proteste zbog sumnje u rezultat izbora. Ali i ukazujući na mogućnost izborne krađe. Predstavnici opozicionih stranka podnijeli su Tužilaštvu BiH krivične prijave protiv više stotina lica zbog krivičnog djela izborne krađe.

Centralna izborna komisija BiH danas je donijela odluku o potvrđivanju rezultata opštih izbora nakon što je konstatovano da je Apelaciono odjeljenje Suda BiH odbacilo sve žalbe političkih subjekata u vezi s rezultatima izbora.

Raport.ba