Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Pogledajte snijeg u Hercegovini

Snijeg stvara probleme službama u istočnoj Hercegovini. Nakon problema koje su stvorile poplave, sela oko Gacka već dva dana imaju problem sa putnom komunikacijom. Otežano se saobraća i na putu Nevesinje – Gacko.

U Gacku visina snježnog pokrivača iznosi 30, dok u Nevesinju ide i do 50 centimetara. Ipak, zahvaljujući predanom radu nadležnih službi svi magistralni i regionalni putni pravci u ovom dijelu Bosne i Hercegovine su prohodni, osim onog preko planinskog prevoja Morine.

Na području Gacka i dalje su poplavljeni putevi za sela Zagradca, Ključ i Lukovice. Voda se, u najvećem dijelu povukla sa lokalnog puta za selo Daniće. Najteža situacija je kako je rečeno u Lukovicama koje su određeno vrijeme zbog snijega bile odsječene od ostatka Gacka.

Iako su dakle svi putni pravci u istočnoj Hercegovini prohodni, zbog kiše i snijega u pojedinim dijelovima savjetuje se oprezna vožnja. Oprez se preporučuje i na cesti od Gacka ka Foči, gdje također postoje teškoće. Tokom jučerašnjeg dana na cestu se bilo strušilo stablo. No, također je brzom intervencijom, put postao prohodan.

U galeriji pogledajte snijeg u Hercegovini:

Snijeg u Hercegovini / Foto: AA

Foto: AA

Foto: AA

Foto: AA

Raport.ba