Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Pojačan promet na graničnim prijelazima na izlazu iz BiH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima. I to na ovim: Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a u višim predjelima upozoravaju na moguću poledicu. Pojačan oprez savjetuju i zbog učestalih odrona zemlje ili kamenja. Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo – Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22 – 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever – Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać – Bosanski Petrovac, Jajce – Crna Rijeka i Doboj – Maglaj.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići – Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od devet do 12.15 i od 13.15 do 15 sati.

Raport.ba