Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Pokušaj ubistva Almira Raščića: Ima li novih detalja?

Ministar unutrašnjih poslova Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Nusret Hubjer i komesar policije Damir Bogunić sa saradnicima održali su danas pres-konferenciju i javnosti predočili poduzete aktivnosti na rasvjetljavaju slučaja vezanog za pokušaj ubistva Almira Raščića.

Naglašeno je da ovo ministarstvo u potpunosti razumije građane BPK Goražde.

Oni, kako je rečeno, nakon ovog događaja imaju subjektivni osjećaj da je narušena sigurnosna situacija u BPK Goražde.

Pokušaj ubistva Almira Raščića: Pokrenuti svi kapaciteti

Kako je istaknuto, MUP BPK Goražde i Uprava policije MUP-a BPK Goražde su poduzeli niz aktivnosti s ciljem pronalaska počinioca ili počinilaca i rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

Uprava policije angažovala je sve raspoložive kapacitete.

“Pripadnici Sektora kriminalističke policije kao i uposlenici personala i ostalih odsjeka su na terenu i poduzimaju se sve aktivnosti s ciljem pronalaska počinioca.

Odmah po saznanju, poslane su depeše i obavijesti entitetskim i državnim policijskim agencijama (SIPA i FUP). Ostvarena je određena saradnja i zajednički se djeluje.

Slučaj je preuzelo Kantonalno tužilaštvo, tako da se o predmetu ne smije govoriti zbog interesa istrage. Uprava policije je formirala i jednu radnu grupu od najiskusnijih istražitelja. Oni rade detaljnu analizu predmeta na osnovu prikupljenih saznanja”, rečeno je na konferenciji.

Ocijenjeno je da je ovaj događaj još jedna potvrda opravdanosti konstantnog ulaganja budžetskih sredstava u jačanje kapaciteta Uprave policije i općenito sigurnosti u Kantonu.

Spremni poduzeti sve zakonom dopuštene radnje

Istaknuto je kako su MUP BPK Goražde, ali i Vlada Kantona spremni na zahtjev Uprave policije obezbjediti i dodatna materijalna i finansijska sredstva.

Spremni su poduzeti i druge zakonom dopuštene pravne radnje za što brže rasvjetljavanje ovog krivičnog djela.

“Vjerujemo da će i ovo kao i ostala krivična djela biti brzo rasvijetljeno. Jer, ako pogledamo statističke pokazatelje Uprave policije BPK Goražde ne može se zaključiti da je došlo do bitnog narušavanja sigurnosne situacije u Kantonu.

BPK Goražde je jedan od najsigurnijih kantona u Federaciji BiH”, poručeno je sa pres-konferencije.

Raport.ba