Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Policija i inspekcija utvrđuju porijeklo medicinskog otpada kod Buškog jezera

Na obalu Buškog jezera, na granici općina Livno i Tomislavgrad, proteklih dana odbačena je veća količina medicinskog otpada što je uznemirilo lokalno stanovništvo.

Glasnogovornik MUP-a Kantona 10 Ivica Vrdoljak za Fenu je kazao kako je MUP obaviješten o tome te da su u toku istražne radnje.

– Policijski djelatnici izašli su na teren i obavljaju uviđaj u vezi ovog kaznenog djela. Nakon tih radnji imat ćemo neke odgovore u kojem smjeru istraga o počiniteljima ovog čina treba ići dalje – dodao je Vrdoljak.

Direktor Uprave za inspekcijske poslove Kantona 10 Dubravko Kovačević također je potvrdio da je u toku inspekcijski nadzor nakon čega bi javnost trebala dobiti više informacija.

Župa svetog Ivana Krstitelja Podhum iz Livna prva je upozorila na ovaj ekološki incident, objavivši na svojoj Facebook stranici fotografije odbačenog otpada.

“Na Buškom Jezeru nalazi se veća količina odbačenog medicinskog otpada. Svaki komentar je suvišan. Neko je ovo platio, donirao a i nekom je ovo moglo spasiti život. Sada ovo je smeće i na krivom mjestu. Buško jezero nije deponija smeća”, napisali su u objavi.

Vijest Policija i inspekcija utvrđuju porijeklo medicinskog otpada kod Buškog jezera se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus