Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Policija o napadu u Banjoj Luci. Dvadesetak huligana nasrnulo na aktiviste nevladinih organizacija

Kako je potvrdila Ivana Korajlić, izvršni direktor Transparency International Bosne i Hercegovine, sastanak aktivista održavao se u prostorijama koje su im ustupili.

Neko je huliganima dojavio vrijeme i lokaciju sastanka, prenosi BN TV.

Prije njih stigla je policija koja je aktiviste upozorila na opasnost i naredila da napuste prostor. Nekoliko trenutaka poslije grupa od dvadesetak huligana napala je i fizički nasrnula na aktiviste nevladinih organizacija.

Ubrzo je intervenisala policija. Ugrožene aktiviste pod pratnjom je sprovela u prostorije Policijske uprave Banja Luka.

U saopćenju PU Banjaluka je navedeno da je policiji, večeras oko 18,45 sati, prijavljeno narušavanje javnog reda i mira ispred prostorija nevladine organizaciije u ulici Кrfska u Banjoj Luci. Dodaje se da je više nepoznatih osoba fizički i verbalno napalo grupu građana koja se samoinicijativno okupila ispred navedenih prostorija.

“Jednom oštećenom licu je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći u Banjoj Luci zbog tjelesnih povreda koje je zadobilo. Ostali okupljeni građani uz pratnju policije sprovedeni su u  Policijsku stanicu, radi lične bezbjednosti i saslušanja u svojstvu oštećenih lica.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. On se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nasilničko ponašanje”, saopćeno je iz policije. 

Raport.ba