Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Političaru iz Srbije zabranjen ulazak u BiH, vraćen je s granice

Mlađanu Đorđeviću, predsjedniku vanparlamentarnog pokreta Oslođenje i nekadašnjem sekretaru Savjeta za Srbe u regionu i savjetniku Borisa Tadića, zabranjen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu, i on je vraćen sa graničnog prijelaza Skelani.

“Danaѕ sam u jutarnjim satima vraćen sa graničnog prijelaza Skelani i nije mi dozvoljen ulazak u BiH sa obrazloženjem da predstavljam prijetnju za sigurnost BiH javnom poretku i javnom redu i miru“, kaže Đorđević za Danas.

Đorđević smatra da on ne predstavlja nikakvu prijetnju.

Đorđević je nedavno boravio i u Rusiji, odakle je postavio niz fotografija i snimaka.

Snimci su od toga kako leti u helikopteru, preko fotografija u maskirnoj unformi i sa ratnom tehnikom, do objava o Đorđevićevim posjetama ruskim crkvama i manastirima, i fotografija prirodnih ljepota iz ruskih krajeva.

Na proruskom protestu u Beogradu proljetos, Đorđević je snimljen kako po asfaltu iscrtava slovo Z, simbol ruske vojne operacije.

Također, protiv njega se vodi prekršajni postupak za isticanje transparenta „izdajnik“ sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, na godišnjicu početka NATO bombardovanja Srbije.

Vijest Političaru iz Srbije zabranjen ulazak u BiH, vraćen je s granice se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus