Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Ponovo uspostavljeni letovi Zagreb -Mostar

U Zračnu luku Mostar u srijedu je sletio avion Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa s putnicima iz Zagreba čime su službeno ponovno uspostavljeni letovi Zagreb – Mostar.

“Na današnjem letu je došlo 20 putnika iz Zagreba, a na odlasku ih je bilo 22-oje. S obzirom na kratak rok kojim smo pripremali rutu ovo je dobar broj”, rekao je na konferenciji za novinare Marko Đuzel, v.d. direktora Zračne luke Mostar povodom ponovnog uvođenja letova Mostar – Zagreb, koji će letjeti tri puta sedmično.

Podsjetio je da je ovo prva linija nakon skoro tri godine u Zračnoj luci Mostar, dodajući kako cijene charter letove, ali da je ovo ‘prozor’ koji otvara izlazak u Evropu i svijet.

Govoreći o budućem razvoju mostarske zračne luke, Đuzel je optimistično najavio “agresivniji razvoj zračne luke” u 2024. godini što bi, kako je kazao, rezultiralo potpisivanjem ugovora s kompanijama s kojima trenutno pregovaraju, te da za ovu godinu očekuju povećanje putnika do 20 do 25 hiljada, odnosno povećanje od 150 posto. 

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić je zahvalio svima koji su radili na ovom projektu.

“Zavalio bih direktoru Croatia Airlines i državnom tajniku iz ministarstva RH koji su dali potporu te naravno direktorima Zračne luke Mostar koji su dali veliki doprinos kao i bivšoj upravi koja je radila i financijski konsolidirala Zračnu luku i dala doprinos, kao i svima koji su pokazali ozbiljan angažman”, kazao je Kordić, zamolivši također novinare da budu partneri i promotori ove linije.

Podsjetio je da je Grad Mostar, kao većinski vlasnik Zračne Luke Mostar, kontinuirano pomagao finansijski kroz budžet Grada Mostara tom aerodromu, a da su dotacije bile i iz federalnog budžeta, te su sve finansije iskorištene za pripremanje aerodroma i njen oporavak nakon epidemije koronavirusa u cilju da se stanovnicima Hercegovine, vezom sa Zagrebom, omogući povezivanje s evropskom mrežom letova.

“Ovo nije linija Mostar – Zagreb, ovo je linija Mostar preko Zagreba s ostatkom svijeta. Idemo dalje raditi i napraviti od Mostara jednu respektabilnu međunarodnu zračnu luku kako bi bila i poticaj i ‘zamajac’ svekolikog razvoja gospodarstva i turizma u našoj regiji”, poručio je Kordić.

Jasmin Bajić, generalni direktor Croatia Airlines kazao je kako mu je uvijek zadovoljstvo biti u Mostaru i drago mu je što danas ponovno promoviraju početak letenja.

“Ova linija Zagreb – Mostar – Zagreb predstavlja za cijelo ovo područje jednu mogućnost za konekcije i putovanja širom svijeta preko Zagreba i glavnih europskih čvorišta. Croatia Airlines kao Star Alliance partner, omogućava letove u preko 100 destinacija putnicima iz Mostara. Mislim da je to od velikog značaja za ovu regiju”, kazao je Bajić i izrazio nadu da će ovaj projekt polučiti uspjeh.

Zahvalio je također Gradu Mostaru i Zračnoj luci Mostar na podršci u realiziranju projekta i izrazio nadu da će svi zajednički kroz promociju omogućiti putnicima da lakše dođu do svojih odredišta.

Raport.ba