Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Potres u Našoj stranci. Forto demantovao (pre)ambicioznog Arnauta: Pa on nikad nije ni bio naš kandidat

Damir Arnauta, federalni zastupnik Naše stranke gostujući u jednoj emisiji kazao je da je bila razmatrana mogućnost da bude predložen kao kandidat za ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine umjesto Elmedina Dine Konakovića, lidera Naroda i pravde.

Rekao je to gostujući na televiziji N1. Arnaut je tom prilikom istaknuo da je na Predsjedništvu Naše stranke o tome bilo govora. Također, kazao je da mu je stranačka kolegica Sabina Ćudić jasno rekla da njen glas za tu poziciju ne bi imao.

Sada se o ovim navodima oglasio Edin Forto, predsjednik Naše stranke.

“Arnaut nikada nije bio kandidat Naše stranke za Vijeće ministara. Pa se shodno tome Predsjedništvo Naše stranke nikada nije izjašnjavalo o ambicijama Arnauta. Jedino o čemu se Predsjedništvo Naše stranke izjašnjavalo je pozicija u Ministarstvu prometa i komunikacija u Vijeću ministara.

Naša stranka je nebrojeno puta dokazala da su naši članovi sposobni i spremni staviti ličnu sujetu i lične interese po strani kada donosimo izuzetno važne, nerijetko teške, strateške odluke.

Žao mi je kada, u rijetkim situacijama, to nije tako. Ne podržavam samostalno pregovaranje o funkcijama bez znanja i odluka organa stranke. Period pred nama je težak, zahtjeva odgovornost i izdizanje iznad ličnog. Fokusirajmo se na bitno”, poručio je Forto.

Raport.ba