Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Požar u Sarajevu ostavio porodice bez krova nad glavom: Na ulici smo, pomozite

Sabahudin Ajvaz kazao je za N1 kako je ostao bez smještaja nakon što je danas izbio požar na stambenim objektima u ulici Vitomira Lukića, u sarajevskom naselju Stup.

Prema još nepotvrđenim informacijama, kratak spoj uzrokovao je vatru koja je zahvatila nekoliko kuća. U toku je njeno stavljanje pod kontrolu.

Ajvaz je kazao da je na vrijeme spasio djecu, ali je ostao bez ičega.

“Sad smo na ulici, nema smještaja, nema ništa. Da nisam na vrijeme spasio djecu… sve mi je izgorjelo. Nisam mogao ni pare uzeti”, rekao je za N1.

“Na ulici sam sa porodicom, ne znam šta ćemo”, dodao je Ajvaz.

Đula Osmanović uputila je apel javnosti da se pomogne njenoj porodici ističući kako je zimsko doba, a oni su ostali bez krova nad glavom.

“Molim vas da nam pomognete. Sve nam je izgorjelo. Nema gdje da živimo, ovo nije šala, zimska su doba”, kazala je.

Na pitanje reportera N1 koliko članova porodica ima, Osmanović je odgovorila četiri: ona, dvije kćerke od 14 godina i jedna beba. Muž joj nije tu.

“Molim vad da nam nađete neki smještaj”, ponovila je Đula Osmanović.

U sarajevskom naselju Stup u poslijepodnevnim satima došlo je do požara u stambenom naselju. Prema tvrdnjama svjedoka, evakuisane su sve osobe.

Vijest Požar u Sarajevu ostavio porodice bez krova nad glavom: Na ulici smo, pomozite se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus