Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Poznato ko će činiti stalne komisije Predstavničkog doma PSBiH

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih danas su konstituirane stalne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

Ko čini komisije?

Za predsjedavajućeg Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Albin Muslić. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Milan Petković, a za drugog zamjenika poslanik Marinko Čavara. Članovi ove Komisije su i poslanici Amor Mašović, Šerif Špago, Nebojša Radmanović, Obren Petrović, Darijana Filipović i Predrag Kojović.

Za predsjedavajuću Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH izabrana je poslanica Darijana Filipović. Za prvu zamjenicu predsjedavajuće izabrana je poslanica Sabina Ćudić, a za drugog zamjenika Obren Petrović. Članovi ove Komisije su i poslanici Midhat Čaušević, Safet Kešo, Miroslav Vujičić, Mladen Bosić, Saša Magazinović i Denis Zvizdić.

Za predsjedavajućeg Komisije za vanjsku trgovinu i carine Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Zoran Tegeltija. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Slavko Matić, a za drugog zamjenika poslanik Zukan Helez. Članovi ove Komisije su i poslanici Zlatan Begić, Šemsudin Mehmedović, Šemsudin Dedić, Darko Babalj, Čedomir Stojanović i Jasmin Emrić.

Za predsjedavajućeg Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Nihad Omerović. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Predrag Kožul, a za drugu zamjenicu poslanica Mira Pekić. Članovi ove Komisije su i poslanici Nermin Mandra, Šemsudin Dedić, Miroslav Vujičić, Ljubica Miljanović, Aida Baručija i Rejhana Dervišević.

Sastav za stalne komisije

Za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Jasmin Imamović. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je poslanica Sanja Vulić, a za drugog zamjenika poslanik Slavko Matić. Članovi ove Komisije su i poslanici Milan Dunović, Edin Ramić, Šemsudin Mehmedović, Nenad Grković, Predrag Kojović i Nihad Omerović.

Za predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PSBiH izabran je poslanik Miroslav Vujičić. Za prvu zamjenicu predsjedavajućeg izabrana je poslanica Mia Karamehić-Abazović, a za drugu zamjenicu poslanica Rejhana Dervišević. Članovi ove Komisije su i poslanici Vlatko Glavaš, Denijal Tulumović, Amor Mašović, Mira Pekić, Ljubica Miljanović i Sabina Ćudić.

Za predsjedavajućeg Komisije za borbu protiv korupcije i kleptokratije Predstavničkog doma PSBiH izabran je Nermin Mandra. Za prvog zamjenika predsjedavajućeg izabran je poslanik Predrag Kožul, a za drugog zamjenika poslanik Branislav Borenović. Članovi ove Komisije su i poslanici Zlatan Begić, Safet Kešo, Zoran Tegeltija, Nenad Grković, Zukan Helez i Zlatko Miletić, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

Raport.ba