Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Predložene mjere zabrane za osumnjičenog policijskog službenika Dejana Radovanovića

Nakon ispitivanja, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjera zabrane za osumnjičenog Dejana Radovanović, rođenog 1993. godine u Trebinju, državljanina Bosne i Hercegovine i Srbije, zaposlen kao policajac u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine. Mjere zabrane, između ostalog, odnose se na oduzimanje putnih isprava, zabranu izdavanja novih pasoša kao i korištenje lične karte za prelazak državne granice, zabrana obavljanja službenih dužnosti policijskog službenika i pristup kapacitetima Granične policije, kao i zabranu sastajanja s određenim osobama.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnog krivičnog djela i zloupotrebe policijskih ovlasti i evidencija Granične policije.

Navedene mjere zabrane osigurat će nesmetano provođenje i okončanje istrage koju provodi Tužilaštvo BiH zajedno sa partnerskim agencijama i institucijama.

Navedeni policijski službenik GP BiH sumnjiči se za krivično djelo krivotvorenje službene isprave iz člana 226. stav 1. Krivičnog zakona BiH, navodi se u saopćenju za javnost Tužilaštva BiH.

Raport.ba