Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Predstavnički dom BiH bira članove zajedničkih komisija oba doma PSBiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrat će na hitnoj sjednici koja je zakazana za četvrtak, 9. marta, izbor članova zajedničkih komisija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

U pitanju su zajedničke komisije oba doma za odbranu i sigurnost, za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, za ekonomske reforme i razvoj, za evropske integracije, za administrativne poslove i za ljudska prava. Prethodno je Dom naroda imenovao članove ovih komisija iz tog doma.

Na dnevnom redu je imenovanje članova delegacija Parlamentarne skupštine BiH u Interparlamentarnoj grupi BiH u Interparlamentarnoj uniji (IPU), u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope (PSVE) te u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za sigurnost i saradnju u Evropi (PSOSCE).

Tu je i imenovanje u delegacije u Parlamentarnoj skupštini Sjevernoatlantskog saveza (PSNATO), u Centralnoevropskoj inicijativi (CEI), u Parlamentarnoj skupštini Mediterana (PAM), u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran (PSUzM) te u Parlamentarnoj skupštini Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (PSSEECP).

Poslanici će se izjašnjavati i o imenovanju Mirze Imamovića za sekretara Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. Njegovo imenovanje ranije je potvrdio Dom naroda PSBiH.

Nakon što su na ovosedmičnoj sjednici Doma naroda imenovani članovi Komisije za odlučivanje o sukobu interesa, sada bi taj posao trebao završiti i Predstavnički dom na sjednici planiranoj za četvrtak.

Poslanici će se izjašnjavati i o zaključka o osnivanju Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH radi provođenja procedure za imenovanje dva zamjenika generalnog revizora Ureda za reviziju institucija BiH.

Vijest Predstavnički dom BiH bira članove zajedničkih komisija oba doma PSBiH se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus