Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Prekinuta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

Prva redovna sjednica novog saziva Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, na kojoj razmatran Prijedlog ovogodišnjeg federalnog budžeta, prekinuta je večeras, nakon nekoliko pauza, a zaključeno je da će biti nastavljena sutra u 11 sati.

NAJČITANIJE Elzina Pirić kolegi “poklonila Fadila Novalića” (VIDEO)

Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirjana Marinković – Lepić prekinula je sjednicu nakon usvojenog zaključka da se Vlada obaveže da dostavi izjašnjenje o uloženim amandmanima na Prijedlog ovogodišnjeg federalnog budžeta. Podneseno je ukupno 13 amandmana.

Federalna ministrica finansija Jelka Milićević obrazložila je ranije da je ovogodišnji federalni budžet koji je predložila Vlada FBiH u iznosu od 6,7 milijardi KM, realan i održiv.

Budžet je veći za 1,1 milijardu KM u odnosu na prošlogodišnji.

Zastupnik Aner Žuljević (SDP) je rekao da je statistika super za političku manipulaciju kako je gleda premijer.

– Ja sam rob istine, naš prvi predsjednik je rekao mi se nećemo umoriti i ne smijemo se umoriti – rekao je a zatim predstavio BDP rast BiH i zemalja u regionu.

– Mi smo ovi mali zajedno s Albanijom, okolo su svi ostali – rekao je pokazujući grafikon.

Pokazao je grafikon nezaposlenosti gdje je pokazao da je da smo tu u vrhu.

Sjednica Vlade FBiH biće održana sutra u Sarajevu, s početkom u 10.00 sati, na kojoj bi trebali biti razmotreni predloženi amandmani.

Na današnjoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH razmatran je i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta FBiH za 2023. godinu.

Vijest Prekinuta sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus