Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Prijevremeni izbori 2023.: Prijave 76 osoba ne ispunjavaju uvjete za glasanje izvan BiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela je danas Odluku kojom se odbija upis u Izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH za 76 osoba.

Njihove prijave su odbijene jer ne ispunjavaju zakonom propisane uvjete, odnosno nedostaje validan dokaz o identitetu, prebivalištu u BiH, tačnoj adresi boravka izvan BiH ili prijava ima više nedostataka.

Sastavni dio odluke je i spisak odbijenih osoba za upis u Izvod za glasanje izvan BiH na prijevremenim izborima 2023. godine, a ista će biti objavljena na internet stranici CIK-a BiH www.izbori.ba, i smatrat će se da je danom objave dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Protiv navedene odluke se može izjaviti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH putem Centralne izborne komisije BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na internet stranici Centralne izborne komisije BiH.

U skladu sa Uputstvom o redoslijedu izbornih aktivnosti za održavanje prijevremenih izbora za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća Centralni birački spisak se zaključuje 16. januara 2023. godine.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Grada Bihać, Tuzla, Srebrenik i Zvornik i načelnika Općine Bratunac i Vogošća će biti održana u nedjelju, 05. februara 2023. godine, saopćeno je iz CIK-a BiH.

Raport.ba