Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Prognoza za naredne dane: Sunčano i toplo, ali stižu ponovo pljuskovi i grmljavina

U većem dijelu BiH jutros je oblačno vrijeme. Kiša je lokalno registrovana u Krajni, sjevernim, sjeveroistočnim i centralnim područjima Bosne. Sunčanije je na jugu i jugoistoku Hercegovine.

Danas pretežno oblačno prije podne uz prolaznu slabiju kišu u Bosni. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu do 31 stepen.

U Sarajevu oblačno prije podne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U srijedu će  biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C.

U petak se u Bosni i Hercegovini se prognozira prolazno naoblačenje koje će usloviti lokalne pljuskove. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 32°C.

Vijest Prognoza za naredne dane: Sunčano i toplo, ali stižu ponovo pljuskovi i grmljavina se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus