Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Raport donosi imena uhapšenih navijača koji su sinoć pravili haos u Mostaru

Policija je sinoć u kasnim večernjim satima uhapsila grupu huligana koji su pravili haos u Mostaru.

Kako nam je rečeno, huligani su uočeni na Bulevaru. Uhapšeni su na šetalištu Nikole Šubića Zrinjskog.

Uhapšeno je ukupno 18 osoba.

Raport je saznao imena osoba koje je policija lišila slobode.

Haos u Mostaru: Građani pozvali policiju

To su Zoran Vidović, Mihael Drmać, David Anđelić, Robert Mišković, Robert Brajković, Edi Maksumić, Marin Antunović, Marko Čubela, Robert Brekalo, Antonio Jurić, Viktor Bubalo, Tomislav Bevanda, Josip Cvitković, Mateo Mjić, Josip Stojčić, Ivano Čuljak i Franjo Rozić te jedna maloljetna osoba.

Kako nam je rečeno uhapšeno je 18 navijača Zrinjskog. Oni su pravili probleme, što je uznemirilo građane.

Građani su pozvali policiju, koja je odmah reagirala.

“Grupu nepoznatih osoba koje su narušavale javni red i mir policija je sustigla te legitimirala. Utvrđeno je da se radi o Ultrasima, navijačima Zrinjskog. Svim prijestupnicima je uručen prekršajni nalog.

Policija je postupila sukladno zaključnim procesima”, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Na mjestu hapšenja bilo je prisutno više policijskih “marica” te patrolnih vozila. Policija je spriječila potencijalni sukob huliganskih grupa ili devastaciju grada.

Pronađeni baklje, palice i suzavac

Kod uhapšenih navijača Zrinjskog su pronađeni kamenje, baklje, palice i suzavac.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci u Mostaru se desio incident nakon kojeg je navodno jedan navijač Zrinjskog završio u kritičnom stanju.

Sve se dogodilo iznenada. Najžešći navijači Zrinjskog, njih nekolicina, upali su u Donju Mahalu te počeli paliti baklje i praviti nered.

To je uznemirilo lokalno stanovništvo. građani su, prema informacijama do kojih je došao naš portal, spontano počelo izlaziti iz kuća. Tako je nastao opšti metež.

Raport.ba