Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Reagiranje načelnika Banovića na poruke sa predizbornih skupova

Načelnik Općine Banovići Bego Gutić (SDA) oglasio se u vezi, kako navodi, “posljednih gnusnih neistina, spinovanja i laži koje se iznose na predizbornim skupovima političkih pokreta i stranaka u rasulu”.

– Naime, u tome prednjače ljudi koji su igračke na džojstiku u rukama Mirsada Kukića, a čiji su kadrovi u proteklih 30 godina devastirali Banoviće – privredno, kulturološki, sportski i na svaki drugi način na koji su je mogli devastirali – navodi Gutić u svom obraćanju stanovnicima Općine Banovići.

Tako su na predizbornom skupu u Stražbenici, kako dodaje načelnik Gutić, mogli čuti da direktor RMU “Banovići” Salihović najavljuje stečaj, iako “ta poruka sa skupa predstavlja notornu laž, još manje gubi na vrijednosti kada je izrekne Midhat Husić, čovjek koji je ostavio Općinu u minusu 2,5 miliona KM na kraju svog mandata i koji je imao najmanje izvršenje budžeta u prethodnih desetak godina”.

– Te i takve poruke imaju za cilj osim jeftinih političkih poena da unesu nemir u stanovnike Banovića i da podijele rudare, prvenstveno one prave koji svoj posao obavljaju čestito i pošteno. Molio bih navedenu gospodu da nam odgovore na pitanja na nekom od narednih skupova, ako uistinu vole Rudnik kako i zašto su “bacili” 75 miliona KM na nabavku transportnog sistema, koji su kupili dva dana prije njihove smjene, a za kojeg znaju da neće nikada profunkcionisati, kako i zašto su bacili bez ikakvog plana 4,5 miliona KM na novi pogon podzemne eksploatacije “JUG 4” koji također nema nikakvu svrhu, kako i zašto su bacili 3,5 miliona KM na nabavku kombajna koji kisne već godinama u krugu Rudnika?! – navodi Gutić.

I posebno, kako je dodao Gutić, ako su toliki eksperti i borci za radnike kojim se predstavljaju kako su ostavili Rudnik zadužen preko 100 miliona KM i doveli ga u stanje u kojem je bio prije dvije godine?!

– Hvala Fadilu Kudumoviću i Elviru Salihoviću sto su kao direktori Rudnika učinili sve da se Rudnik podigne u svim segmentima i da ide naprijed. Rudari, građani Banovića ne dopustite da Vas podijele, još jednom ponize i prevare. Imali su skoro 30 godina da nam pokažu šta znaju, a to je veoma malo, skoro pa ništa – istakao je Gutić, saopćeno je iz Općine Banovići.

Vijest Reagiranje načelnika Banovića na poruke sa predizbornih skupova se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus