Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Rok za završetak rekonstrukcije tramvajske pruge u Sarajevu je kraj augusta

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je lokacije na kojima se izvode radovi na tramvajskoj pruzi i sa izvođačem i nadzorom radova razgovarao o aktivnostima koje se realizuju na drugoj dionici rekonstrukcije tramvajske pruge od Čengić Vile do Marijin Dvora.

Različiti radovi se izvode u različitim dijelovima ove dionice, dužinom cijelom gradilišta.

– I izvođač i nadzor radova imaju mnogo iskustva sa prethodne dionice. Mnogo posla je urađeno, čeka nas još radova, kako bismo, konačno, nakon toliko godina, imali novu tramvajsku prugu, onakvu kakvu zaslužuje svaki građanin našeg kantona – izjavio je Šteta.

Na dijelu od Čengić Vile do Dolac Malte završeni su radovi na iskopu i odvodnji, te se na tom dijelu vrše ispitivanja za ugradnju geomembrane i tampona. Od Dolac Malte prema Marijin Dvoru izvode se radovi na odvodnji, iskopu, uklanjanju šina i betonske ploče. Većina konzola i stubova kontaktne mreže je zamijenjena na cijeloj dionici.

Rok za završetak radova na projektu rekonstrukcije tramvajske pruge, koji se realizuje nakon više od 60 godina, je kraj augusta ove godine, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

Vijest Rok za završetak rekonstrukcije tramvajske pruge u Sarajevu je kraj augusta se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus