Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Ruska ambasada poručila Bećiroviću: Dobrodošli u tim “ruskih igrača u BiH”

Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini oglasila ne Facebooku, tačnije na objavi SDP-a o izjavama Denisa Bećirovića i porukama koje je uputio Izraelu i Rusiji. Ruska ambasada je svoju poruku Bećiroviću ostavila u komentaru.

Bećirović je u saopštenju poručio ambasadorima Rusije i Izraela da “nema demokratske alternative ulasku BiH u NATO i EU”. Prozvao je i ruskog ambasadora.

“On je dodao da ambasadoru Rusije mora biti jasno da je strateško vanjskopolitičko opredjeljenje Bosne i Hercegovine punopravno članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u te da diplomatski licemjernim tvrdnjama o ‘vijekovnim prijateljskim vezama’, a i na bilo koji drugi način, ne može utjecati na opredjeljenje bosanskohercegovačkih vlasti, a to su članstvo u EU i NATO-u”, navodi se u saopštenju SDP-a koje je podijeljeno na Facebooku.

Među komentarima ukazao se i komentar zvanične Facebook stranice Ambasade Rusije u BiH:

“Poštovani gospodine Bećiroviću, Želimo Vam puno uspjeha u Vašoj djelatnosti. Dobrodošli u tim “ruskih igrača u BiH”. S poštovanjem, Ambasada Rusije u Bosni i Hercegovini”?!

Vijest Ruska ambasada poručila Bećiroviću: Dobrodošli u tim “ruskih igrača u BiH” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus