Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

“Samo ga kliknemo”: Dodik javno rekao da prisluškuje američkog ambasadora

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u srijedu na skupu u Brčkom je kazao da prisluškuje američkog ambasadora Michaela Murphyja, prenosi N1.

“I mi njih sad slušamo, ne slušaju samo oni nas. Znam ja šta oni pričaju. To nije bilo moguće prije samo pet-šest godina. Nisi smio pomisliti da slušaš američkog ambasadora, a mi njega samo kliknemo. I mi znamo šta on radi”, rekao je Dodik.

Nije prvi put da Dodik javno govori da o prisluškivanju.

U maju 2020. godine u zgradi NSRS rekao je da slušaju Draška Stanivukovića i ostatak opozicije.

Dodik je izjavio da prisluškuju Murphyja samo nekoliko sati nakon sastanka ambasadora SAD-a sa ministrom unutrašnjih poslova RS Draganom Lukačem i načelnikom policije RS Sinišom Kostreševićem s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji u RS, vladavini prava i značaju borbe protiv korupcije za budućnost RS i cijele BiH.

Inače, Dodik je jučer boravio na stranačkom skupu u Brčkom, na kojem je poručio:

“Ne volim da govorim Brčko distrikt, jer je za mene ovo Brčko i ovo je Republika Srpska. Želimo da napravimo auto-put i Brčko povežemo sa Banjalukom i Bijeljinom, pa dalje sa Srbijom.”.

Vijest “Samo ga kliknemo”: Dodik javno rekao da prisluškuje američkog ambasadora se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus