Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Sanja Vulić: Ukoliko ne bude dogovora, SNSD će mijenjati partnere iz bošnjačkog korpusa

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić istakla je da je jedini pravi put da se partneri koji čine vlast na nivou BiH što prije vrate za pregovorački sto.

Kaže da trebaju izraditi kodeks ponašanja koji predviđa da se samo dijalogom može doći do rješenja. Kaže da se to ne može postići “samostalnim istupima i ignorisanjem Ustava”, prenosi RTRS.

Sanja Vulić o Konakoviću

“Ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Elmedin Konaković ne može da isprati svoja obećanja, želje i naredbe koje stižu od međunarodnog faktora.

Imajući u vidu veoma snažan pritisak dijela ekstremističkog, bošnjačkog Sarajeva, zatim moćne mreže SDA, raspoređene svuda, onda ne čudi beznađe u koje upada Konaković” rekla je Vulić za Srnu.

Dodaje da je “najveće bogatstvo jedne političke organizacije pripadnost i odgovornost samo svom narodu”.

Ona je navela da su SNSD i njegovi koalicioni partneri u RS, odgovorni samo građanima RS.

“Podsjetit ću da su veliki moćnici lobirali i tražili od lidera SNSD-a Milorada Dodika da SDA ostane naš partner iz FBiH.

Nekorektnost, insistiranje i trasiranje puta ka islamskoj BiH bili su ključni razlozi za izbor novih partnera sa područja FBiH.

Bitni projekti

U želji da realizujemo strateški bitne projekte za sve građane u BiH, poštujući potrebe i želje svih naroda, apostrofirajući da RS ne damo, a tuđe ne diramo i nadajući se da će novi impuls donijeti svima dobro u BiH, SNSD se odlučio za partnerstvo sa Konakovićem i ekipom”, naglasila je Vulić.

Ona je izrazila uvjerenje da će se partneri na nivou BiH vratiti dijalogu i krenuti putem koji je dogovoren.

Tvrdio da je taj put obećavajući za sve narode koji žive u BiH.

“Ukoliko ne dođe do dogovora, kompromisa i jasno definisanog obrasca ponašanja, sigurno je samo jedno. Bit ćemo prinuđeni da promijenimo partnere iz bošnjačkog korpusa. Odnos SNSD-a i HDZ-a ostaje, trajno provjeren i siguran”, rekla je Vulić.

Raport.ba