Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Saobraćaj širom BiH usporen, snijeg i poledica na putu

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se usporeno, uz slabiju frekvenciju vozila. Iz BIHAMK-a skreću pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, gdje snijega na kolovozu ima od dva do pet centimetara.

Na većini planinskih prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučuje se korištenje lanaca.

Dodatne poteškoće vozačima na putu Ripač-Bosanski Petrovac-Drvar, kao i na putevima na području Livna, Kupresa, Tomislavgrada i Glamoča pričinjava jak vjetar, koji formira snježne nanose.

I u nižim područjima Bosne ima raskvašenog snijega ili poledice na kolovozu. Apeluje se na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog zimskih uslova vožnje, na Graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

U Crnoj Gori je na snazi zabrana saobraćanja na putnom pravcu Šćepan Polje-Plužine. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače koji namjeravaju putovati u Crnu Goru da izbjegavaju putovanje ka graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje.

Vijest Saobraćaj širom BiH usporen, snijeg i poledica na putu se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus