Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

“SDA je izdala interes građana za boljim životom, zbog toga su masovno počeli odlaziti”

Nastavljaju se reakcije na izjave potpredsjednika SDA Edina Ramića koji je kazao kako će, ukoliko interesi države budu izdani nakon što stranke Osmorke formiraju vlast bez izbornog pobjednika, SDA predvoditi “bunt naroda”.

“Najavama pobune zbog navodne izdaje državnih interesa, SDA potvrđuje da je destabilizacijski faktor. Podsjećamo, SDA da su državni interesi neodvojivi od interesa građanki i građana, a interes građanki i građana je bolji život u svim njegovim segmentima.

SDA je ta koja je izdala taj njihov interes, tu njihovu nadu, da su mnogi od njih prestali vjerovati da je u Bosni i Hercegovini bolji život uopšte moguć i zbog toga masovno počeli odlaziti. Pod izgovorom da brane državne interese, SDA brani karijerizam i pozicije svojih kadrova, nerijetko stečene lažnim diplomama, brane naštimane tendere preko kojih su se nabavljali neupotrebljivi respiratori, brane propale projekte – od Termobloka 7 do tunela Hranjen, itd.

Građankama i građanima ćemo vratiti vjeru u mogućnost boljeg života u BiH i u tome nas neće spriječiti nikakva ulica. Opravdavamo i omogućit ćemo svaki protest građanki i građana i što više njihovih zahtjeva nastojat ćemo realizirati, ali ćemo na svaku političku zloupotrebu takvih protesta i njihov skretanje u nasilje sistemski spriječiti”, stoji u saopćenju Naše stranke.

Vijest “SDA je izdala interes građana za boljim životom, zbog toga su masovno počeli odlaziti” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus