Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Sebija Izetbegović ne odustaje, objavila je novi “dokaz” koji “važi kao diploma”

Ne stišava se bura oko diplome generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebije Izetbegović koja se danas ponovo oglasila na tu temu.

Naime, ona je na Facebooku objavila dvije fotografije dokumenata za koje tvrdi da su Rješenje Medicinskog fakulteta i Uvjerenje o položenim ispitima na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Sebija Izetbegović je od Medicinskog fakulteta UNSA zatražila podatak o tome koliko studenata, a koji su upisani u matičnu knjigu magistranata, nije podiglo svoju diplomu magistra medicinskih nauka.

U priloženom dokumentu stoji da “od 1.097 studenata postdiplomskog studija njih 510 nije podiglo diplomu magistra medicinskih nauka”.

Direktorica KCUS-a je uz to Rješenje objavila i dokument koji je navodno Uvjerenje iz juna 1996. godine u kojem piše:

“Izetbegović Sebija, doktor medicine, položila je sve ispite i ispunila sve ostale obaveze na postdiplomskom studiju iz OSNOVI MEDICINSKIH ISTRAŽIVANJA – EKSPERIMENTALNA MEDICINA Medicinskog fakulteta u Sarajevu. Uvjerenje se izdaje u svrhu prijave na konkurs”.

Na dnu je potpisan tadašnji dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. Nedžad Mulabegović.

U Uvjerenju se ne navodi da je ispunjavajući te obaveze stekla zvanje magistra.

Također, Sebija Izetbegović je u objavi na Facebooku napisala da je “ovo Uvjerenje magistrantima bilo dovoljno i važilo je kao diploma”.

Podsjetimo, prilikom poništenja akademskog zvanja Sebiji Izetbegović u obrazloženju Senata UNSA-e navedeno je da nije sporno samo to što njena diploma magistra nije dostavljena fakultetu već, kako je rektor UNSA Rifat Škrijelj tada pojasnio, da su ih sa Sveučilišta u Zagrebu obavijestili da ne mogu potvrditi vjerodostojnost indeksa ni samim time izdati uvjerenje o položenim ispitima zbog toga što ne postoji dokumentacija u dosjeu.

Vijest Sebija Izetbegović ne odustaje, objavila je novi “dokaz” koji “važi kao diploma” se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus