Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Sebija Izetbegović se pojavila na sjednici Skupštine KS, kamere je uhvatile sa žvakaćom gumom

Sebija Izetbegović, zastupnica u Skupštini KS i još uvijek direktorica KCUS-a pojavila se danas na sjednici kantonalne Skupštine. Kamere televizije Sarajevo zabilježile su da je Izetbegović na sjednicu došla sa žvakaćom gumom u ustima?!

Je li to dio “spektakla u Skupštini KS” koji je najavljivala tokom predizborne kampanje, nije jasno.

Inače, direktorica KCUS-a je prihvatila mandat u Skupštini KS, a tom prilikom je kazala da ne vidi da je u sukobu interesa i da može “sjediti u dvije fotelje”.

VEZANA VIJEST Izabrani delegati u Federalni Dom naroda iz Kantona Sarajevo!

Skandal sa njenom diplomom i da je u među top temama u medijima.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove potvrdila je da su ispiti Sebije Izetbegović sa postdiplomskih studija, tačnije njih deset, upisani na reciklažni papir, rukom, bez memoranduma, pečata i potpisa.

Inspekcija je postupala na osnovu anonimne prijave koja je u Kantonalnu Upravu za inspekcijske poslove stigla 15. novembra.

– S obzirom da su postupajuće inspektorice navode iz predmetne prijave cijenile novim činjenicama i okolnostima, u smislu člana 31. Zakona o inspekcijama, 23.11.2022.godine izvršen je inspekcijski nadzor na okolnosti tražene novim zahtjevom. Tom prilikom, između ostalog je utvrđeno i da upisni listovi o prijavi I i II semestra od februara i oktobra 1991. godine ne sadrže podatke o nazivu visokoškolske organizacije, broju upisnice, podatke o studentu, mjesto i datum popunjavanja upisnog lista kao ni svojeručni potpis studenta i podatke o semestru, što je slučaj i sa III semestrom – rekli su iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS.

Vijest Sebija Izetbegović se pojavila na sjednici Skupštine KS, kamere je uhvatile sa žvakaćom gumom se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus