Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Šef austrijske diplomatije potvrdio: U martu dolazi u Sarajevo

Ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković sastao se sa svojim austrijskim kolegom Alexandrom Schallenbergom.

Tom prilikom Schallenberg je potvrdio da će u martu doći u Sarajevo.

Austria is a very important partner on our path to the full EU membership. My dear colleague @a_schallenberg confirmed his March Sarajevo visit, followed by our meeting in Vienna. Committed to strenghten🇧🇦🇦🇹ties even further. pic.twitter.com/ODl9HFAWF7— Elmedin Dino Konaković (@DinoKonakovic) February 17, 2023

“Austrija je vrlo važan partner na našem putu ka punom članstvu u EU. Moj kolega je potvrdio svoju martovsku posjetu Sarajevu”, napisao je Konaković.

Konaković se tom prilikom zahvalio na sveukupnoj pomoći i podršci koju je Austrija do sada pružila Bosni i Hercegovini, a naročito na naporima koje su uložili kako bi naša država dobila kandidatski status.

Posebno važna uloga Austrije istaknuta je u pogledu unutrašnje stabilnosti i sigurnosti BiH kroz učešće njenog kontigenta u EUFOR-ALTEA misiji, ali i drugih brojnih zajedničkih projekata u oblasti odbrane i sigurnosti.

Ukazano je i na važnost kontinuiranog održavanja bilateralnih konsultacija između ministarstava, kao i interes Bosne i Hercegovine za jačanjem međusobne parlamentarne saradnje.


Raport.ba