Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Senad Pećanin: ‘Ako Bakir izgubi, mrtav je – politički! Ako Bakir pobijedi, mrtvi smo – država!’

Senad Pećanin: Pred BiH su još jedni izbori. Pitanje je da li se radi o stvarnoj mogućnosti izbora, ili tek o glasanju za iste likove koji su od političkih stranaka napravili preduzeća za višegodišnje, pa čak i višedecenijsko uhljebljenje i pljačku državnih resursa.

Ovogodišnje glasanje razlikuje se od svih prethodnih nakon agresije na Bosnu i Hercegovinu po tome što bi moglo biti sudbonosno po budućnost i opstanak države. Vezano za ovu činjenicu, postoji jedna dobra i jedna loša okolnost.

Loša je što će većinu glasova Srba i Hrvata dobiti stranke korumpiranih lidera koji više ne kriju svoju islamofobiju irasizam prema Bošnjacima i namjeru da ako ne uspiju dokusuriti Bosnu, od nje naprave tri mafiokratska, monoetnična bantustana. Kontinuitet podrške Beograda i Zagreba ovom projektu, koji je čak i Franjo Tuđman pokušavao sakriti, najbolje oslikava izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

On je prije nekoliko dana, pred kamerama, rekao da je hrvatski partner u BiH Milorad Dodik. Jedina razlika u odnosu na planove Miloševića i Tuđmana je što ovaj projekat, iz tek naizgled iz neobjašnjivih in nelogičnih razloga, podržavaju i Rusija i Amerika i visoki predstavnik Christian Schmidt.

Dobra okolnost je ona koja se potvrdila i o genocidnoj agresiji protiv naše zemlje. Bez pristanka Bošnjaka, planovi Beograda i Zagreba, Milorada Dodika i Dragana Čovića ne mogu biti realizirani.

Upravo iz ovog razloga ključna dilema glasanja, ako ona uopće postoji jeste, da li je za budućnost BiH važnije da Bakir Izetbegović izgubi u glasanju za člana Predsjedništva BiH, ili da Željko Komšić pobijedi.

Za sve one koji su spremni hladne glave analizirati rezultate vlasti dinastije Izetbegović i njihove stranke, ova dilema je lažna…

Ovo je sigurno sudbonosno glasanje za BiH, vjerujte! Dinastija Izetbegović je napravila najjadniju državu u Evropi! Izetbegović i njegovi sljedbenici su na slobodi samo zbog kastriranog pravosuđa!

A evo vam i svi aferimi porodice Izetbegović, prvenstveno Bakira Izetbegović: opširnije u videoprilogu:

Kolumna novinara i advokata Senada Pećanina objavljena je u petak u CKSK na Face TV.

Raport.ba