Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

SIPA u operativnoj akciji „Klaster“ uhapsila 11 osoba

 Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Banje Luke, Bijeljine, Istočnog Sarajeva, Prijedora, Kozarske Dubice, Brčkog, Travnika i Mostara realizovali operativnu akciju „Klaster“, saopćeno je iz SIPA-e.

Pretresi se izvršeni na osamnaest lokacija, na adresama devet fizičkih lica koji se odnose na pretres stambenih objekata i pokretnih stvari i devet pravnih lica, odnosno visokoškolskih ustanova, prenosi Anadolija.

Saopćeno je kako je u akciji slobode lišeno 11 lica, koja su sprovedena u prostorije SIPA-e, radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u dalju nadležnost postupajućeg tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa je otkriveno i privremeno oduzeto: 75 personalnih studentskih dosijea; matične knjige, evidencije i registri i druga poslova dokumentacija; novac u iznosu od 165.000,00 konvertibilnih maraka i računari kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Raport.ba