Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Sjednica Parlamenta FBiH će biti bez obzira na broj potpisa rukovodstva FBiH

Mada tačan datum nije utvrđen, sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine posvećena pitanju imenovanja novog saziva Federalne vlade, bit će održana bez obzira na broj potpisa članova rukovodstva Federacije BiH.

– Na sjednici će biti riječi o odluci rukovodstva FBiH ma kakva ona bila – izjavila je Feni predsjedavajuća Doma Mirjana Marinković Lepić.

Nije željela prejudicirati kako će biti formulisan prijedlog dnevnog reda, a naročito ne mogući ishod sjednice.

Dopredsjedavajući Doma Mladen Bošković kazao je da će ova sjednica biti vjerovatno 6. aprila i da rok za imenovanje i potvrđivanje Vlade “nije probijen”.

Pitanje imenovanja novog saziva Vlade aktuelno je u Federaciji BiH nakon prošlogodišnjih općih oktobarskih izbora u Bosni i Hercegovini.

Prema sadašnjim pravilima, odluku o imenovanju Vlade donosi predsjednik Federacije BiH, uz obaveznu saglasnost dvoje potpredsjednika, a potvrđuje Predstavnički dom Federalnog parlamenta.

Aktuelna predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara proslijedila je odluku o imenovanju na potpis dvojici potpredsjednika FBiH Refiku Lendi i Igoru Stojanoviću.

Vijest Sjednica Parlamenta FBiH će biti bez obzira na broj potpisa rukovodstva FBiH se prvi put pojavila na sljedećem linku: Fokus.ba.

Fokus