Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Skandalozan govor Borjane Krišto, BiH nazvala ‘državnog zajednicom’: Za ovo se nismo borili

Borjana Krišto, HDZ-ova kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH, danas je govorila na obilježavanju godišnjice oslobođenja Jajca.

Ona je svoj govor uglavnom iskoristila za predizbornu kampanju, šaljući političke poruke i skandalozne gafove.

Krišto je na početku uputila poruke zahvale hrvatskim braniteljima, a onda se zapitala da li je ovo BiH

“Živimo u slobodi u kraljevskom Jajcu, u BiH. Znamo odgovore ali se pitamo, da li je to BiH za koju su se borili hrvatski branitelji. Da li je to pravna, demokratska država? Živimo u BH kao državnoj zajednici tri konstitutivna naroda, imamo nepravedno ustrojenu zajednicu – tri naroda, dva entiteta. Imamo ustavom zajamčena prava. BiH je i naša domovina, domovina hrvatskog naroda i samo takva može imati budućnost”, rekla je Krišto.

BiH naravno nije nikakva državna zajednica nego jedinstvena, cjelovita država sa svojim integritetom i unutrašnjim i vanjskih suverenitetom. To za Krišto očito nije tako.

Dalje je u svom govoru koristila svoj predizborni slogan ‘Zajedništvo’.

“Mi danas svjedočimo da nam jedan narod bira predstavnike. Izborni zakon se mora promijeniti na način kako je to rekla presuda Ustavnog suda o legitimnom predstavljanju. Tako da jedan narod bira svoje predstavnike. Samo su to stvari i osnov koji trebamo raditi i izgraditi, ali i s ovog mjesta ću ponoviti ono u čemu vidim našu snagu – a to je naše zajedništvo. Pokažimo je u budućnosti i izborimo našu ustavnu jednokopravnost”, rekla je Krišto.

Raport.ba