Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Skandalozan govor Zahiragića: Kako homoseksualac iz Naše stranke može glasati za NiP-ovca?

Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini KS i radikalni jurišnik bračnog para Izetbegović, nedavno je govorio na tribini u Maglaju.

I naravno, imao je neke skandalozne poruke.

On je govorio o strankama Trojke kao hibridnom projektu koji uništava Bošnjake.

“Pazite sad, radikalno liberalna stranka koja račun ne polaže glasačima nego ambasadama tj. Naša stranka, oni okupljanju najliberalnije ljude u našem društvu. Ja ne znam je li do vas došao taj virus u Maglaj, ako jeste sigurno vidite koje ljude okupljaju. To su radikalni liberali.

Onda su uzeli SDP koja je tradicionalna stranka, nasljednica komunističke partije. Oni na toj jugonostalgiji, a ne može se to porediti s ovim sad vremenom, na tim emocijama dobivaju glasove iako politike nemaju veze s tim.

I onda im je falila treća stranka. Naš narod je progledao 90-tih godina pa je falila tradicionalna stranka. Tada ekipa oko Elmedina Konakovića formira neku stranku. Uđu malo u džamije, među konzervativne ljude, među tradicionaliste. I uzmu te glasove i odnosu Edinu Forti u Naši stranku”, kaže Zahiragić.

Ističe da su stranke Trojke smislile lukav plan kojim navodno varaju ljude.

“Zamislite vi kako bi glasač Naše stranke, recimo neki homoseksualac glasao za nekog konzervativca NiP-a. Ne može, jer se ne slažu. Čega su se oni sjetili!? Naprave odvojene liste i spoje onda glasove”, navodi Zahiragić.

Onda je kazao da Trojka provodi ‘kuhanje bošnjačke žabe’.

“Vidjeli ste kakve su performanse uradili, kakvu su liberalnu revoluciju napravili u gradu Isa Beg Isakovića. Vidio sam tu da nema mjere. Nemaju crvene granice”, zaključio je Zahiragić u Maglaju.

Raport.ba