Connect with us

Upište pojam za pretragu

BiH

Skupocjeni Mercedes ukraden u Zagrebu, a pronađen kod Laktaša. Dvije osobe uhapšene

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) kod Laktaša su pronašli skupocjeni automobil Mercedes. Auto je ukraden u Zagrebu u Hrvatskoj u februaru, javlja Anadolija.

Iz MUP-a RS-a saopćeno je da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Banja Luka pronašli u mjestu Boškovići, kod Laktaša, skupocjeno vozilo marke Mercedes-benz.

Mercedes ukraden u Zagrebu

Vozilo je bijele boje, kabriolet. Procijenjene je vrijednosti na više od 200.000 evra. Automobil je u periodu od 11. do 21. februara otuđila nepoznata osoba ili više njih na području Zagreba u Republici Hrvatskoj.

Istaknuto je da je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila.

Intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a RS-a, Federalne uprave policije, Granične policije Bosne i Hercegoine, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH.

Oduzet i BMW

Navodi se da su ga najmanje dva lica sakrila na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši.

Iz MUP-a RS je saopšteno da su policijski službenici sinoć oko 21 sat u mjestu Boškovići u Laktašima izvršili pretres lokacija. Slobode su lišili lica M.Ć. i A.M.

“Tom prilikom je osim ukradenog Mercedesa privremeno oduzeto i vozilo BMW H5”, navodi se u saopćenju.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela Teška krađa. Sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjoj Luci.

Raport.ba